Αμπελώνας ΚΑΜΚΟΥΤΗ

Search...

Designed by:
Welcome to the Frontpage
Καλώς Ήλθατε στον Αμπελώνα Καμκούτη PDF Εκτύπωση E-mail

[ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΑΜΚΟΥΤΗ]"Δυο λεύγες από τα Σέρβια συνεχίζοντας τη γραμμή του Αλιάκμονα απ’ το δεξή του όχτο, φτάνουμε στο Βελβεντό μια κωμόπολη με 428 σπίτια, μισή ώρα δρόμο απ’ το ποτάμι. Δίπλα στα καλλιεργημένα χωράφια που βγάζουν όλα τα γνωστά γεννήματα, προκόβουν τ’ αμπέλια, τα λιόδεντρα κι ένα πλήθος καρποφόρα δέντρα"

             (Φραγκίσκος Πουκεβίλ, Γάλλος περιηγητής, Άνοιξη 1806)

Στον ευλογημένο αυτό τόπο, στην περιοχή ¨Κουρίτες¨ στην είσοδο του Βελβεντού, ο Γιάννης και η Μαρία Καμκούτη, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, ¨έστησαν¨ τον Αμπελώνα τους έκτασης 60 στρεμμάτων με εκλεκτές ξένες – ντόπιες και τοπικές ποικιλίες. Ο ορεινός όγκος των Πιερίων, η αύρα της λίμνης του Πολυφύτου και τα αργιλώδη εδάφη εξασφαλίζουν ευνοϊκές συνθήκες για την καλλιέργεια του αμπελιού.

Οι καλλιεργητικές τεχνικές που εφαρμόζονται αποσκοπούν σε υψηλής ποιότητας σταφύλια, απαραίτητη προϋπόθεση για υψηλής ποιότητας κρασιά.
Ανάμεσα στ’ αμπέλια δεσπόζει το πετρόκτιστο οικογενειακό οινοποιείο. Εκεί με σύγχρονες μεθόδους παράγονται ερυθρά, ροζέ και λευκά κρασιά που ανήκουν στους Τοπικούς οίνους Βελβεντού. Ο Αμπελώνας Καμκούτη είναι επισκέψιμος όλο το χρόνο. Προσδοκεί να μυήσει τους ταξιδιώτες στην αγάπη του οίνου και να προβάλλει τη μοναδική παράδοση της περιοχής.   

Την Άνοιξη του 2005 η εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή επισκέψιμου οινοποιείου παραγωγής τσίπουρου, με στόχο να μυήσει τους επισκέπτες στην αγάπη του οίνου και να προβάλει τη μοναδική παράδοση της περιοχής.

 

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΑΜΚΟΥΤΗ 
Βελβεντό  Κοζάνης - 50400
Τηλ.: 24640 31114    Κιν.: 6974 728638
mail to : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

 

Αγαπημένο κρασί...

Κρασί της προτίμησή σας
 

Statistics

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 23713